ଆପଣଙ୍କ iECHO ଆକାଉଣ୍ଟ ଡିଲିଟ୍ କରନ୍ତୁ

ଆପଣଙ୍କ iECHO ଆକାଉଣ୍ଟକୁ କିପରି ଡିଲିଟ୍ କରିବେ ଏବଂ ବିକଳ୍ପ ଯୋଗାଯୋଗ ବିକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକୁ ପରିଚାଳନା କରିବେ ସେ ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତୁ।

ଯଦି ଆପଣ ଆପଣଙ୍କର iECHO ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରିବାକୁ ଚାହାନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ:

  1. ହୋମ୍‌ପେଜ୍‌ରେ ଆପଣଙ୍କ ନାମ ତଳେ ଥିବା ଡ୍ରପ୍-ଡାଉନ୍ ମେନୁରୁ Edit Profile ବାଛନ୍ତୁ।
  2. Settings ବାଛନ୍ତୁ ଏବଂ Delete Account ଉପରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
  3. ଆପଣ କାହିଁକି ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କର ସମସ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଏବଂ ECHO program-ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଡାଟା ସ୍ଥାୟୀ ଭାବରେ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯିବ ବୋଲି ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଚେକ୍‌ବକ୍ସ ଚୟନ କରନ୍ତୁ।

ଯଦି ଆପଣ ଅତ୍ୟଧିକ ଇମେଲ୍ ପାଉଛନ୍ତି ବୋଲି ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ iECHO ରେ ଆପଣଙ୍କର ଅଗ୍ରଗତି ଏବଂ ଡାଟା ନ ହରାଇ ଏକ ଭଲ ବିକଳ୍ପ ହେବ:

  • ପ୍ରଚାରମୂଳକ ଇମେଲଗୁଡ଼ିକରୁ ଅନସବସ୍କ୍ରାଇବ୍ କରିବା: ପ୍ରଚାରମୂଳକ ଇମେଲଗୁଡ଼ିକ ପ୍ଲାଟଫର୍ମର ମାର୍କେଟିଂ କରିବା ଏବଂ ବ୍ରାଣ୍ଡ ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। iECHO ବ୍ୟବହାରକାରୀଙ୍କୁ ପଠାଯାଉଥିବା ସୂଚନା ବାବଦରେ ବହୁତ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଇମେଲଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ନୁହେଁ ବୋଲି ନିଶ୍ଚିତ ହୁଏ। ପ୍ରଚାରମୂଳକ ଇମେଲଗୁଡ଼ିକର ଉଦାହରଣ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ:
    ଫିଚର୍ ଅପଡେଟ୍ ଇମେଲ୍: ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ନୂତନ ଫିଚର୍‌ଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ ବ୍ୟବହାରକାରୀଙ୍କୁ ସୂଚିତ କରିବା।
    iECHO Wrap: ଗତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ iECHO ମାଧ୍ୟମରେ ECHO ସହିତ ବ୍ୟବହାରକାରୀଙ୍କ ସଂପୃକ୍ତି ବିଷୟରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିବା।
    ଆଲୋଚନା ସାପ୍ତାହିକ ଡାଇଜେଷ୍ଟ: ଆପଣ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆଲୋଚନା ଫୋରମ୍‌ରେ ହେଉଥିବା ସମସ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପର ସାରାଂଶ।
  • ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଛାଡ଼ିବା: iECHO ରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରୁ ଓହରିଯିବାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଆପଣ ଆଉ ସେହି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଅଂଶ ହୋଇ ରହିବେ ନାହିଁ ଏବଂ ଏହା ସହିତ ଜଡ଼ିତ ସୂଚନା ପାଇବା ବନ୍ଦ ହୋଇଯିବ।
    ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଡିଲିଟ୍ କରିବାର କାରଣ ଭାବରେ ‘ମୋତେ ଅତ୍ୟଧିକ ଇମେଲ୍ ମିଳୁଛି’ ଚୟନ କରନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଏହି ଡାଇଲଗ୍ ବକ୍ସ ଦେଖାଯାଏ।
    ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଡିଲିଟ୍ କରିବାର କାରଣ ଭାବରେ ‘ମୋତେ ଅତ୍ୟଧିକ ଇମେଲ୍ ମିଳୁଛି’ ଚୟନ କରନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଏହି ଡାଇଲଗ୍ ବକ୍ସ ଦେଖାଯାଏ।

    ଯଦି ଆପଣ ତଥାପି ଡିଲିଟ୍ କରିବା ପ୍ରକ୍ରିୟା ଜାରି ରଖିବାକୁ ଚାହାନ୍ତି, ତେବେ Continue to Delete ବାଛନ୍ତୁ।

  1. Delete Account ବାଛନ୍ତୁ।
  2. ଡିଲିଟ୍ ହେବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ iECHO ଆପଣଙ୍କ ଇମେଲ୍ ଠିକଣା କିମ୍ବା ଫୋନ୍ ନମ୍ବରକୁ (ଆପଣଙ୍କ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପଦ୍ଧତି ଉପରେ ନିର୍ଭର କରି) ଏକ ୱାନ୍-ଟାଇମ୍ ପାସୱାର୍ଡ (OTP) ପଠାଇବ। OTP ପ୍ରବେଶ କରନ୍ତୁ।

ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କର ସମସ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଡାଟା ଏବଂ ECHO କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସୂଚନା ସ୍ଥାୟୀ ଭାବରେ ଲିଭିଯିବ। ଏହି ପଦକ୍ଷେପକୁ ପୂର୍ବବତ୍ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ। ଡିଲିଟ୍ କରିବା ପ୍ରକ୍ରିୟା ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଦୟାକରି CSV ରିପୋର୍ଟ, ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦଲିଲସବୁ ସମେତ ଆପଣଙ୍କର ସମସ୍ତ ଡାଟାର ବ୍ୟାକଅପ୍ ନେବା ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ।